Welke bloemen horen bij Valentijnsdag?

Boeket met rode rozen, bijvoorbeeld voor Valentijnsdag.

Boeket met rode rozen voor Valentijnsdag

Als ik je vraag welke bloem bij Valentijnsdag hoort, dan zeg je natuurlijk rode rozen! En dat klopt, want het is nog steeds populair om op 14 februari met Valentijnsdag rode rozen aan je geliefde te geven.

Kleur van de liefde

Rood is natuurlijk de kleur van liefde, passie, romantiek en hartstocht. De rode roos is ook niet voor niets het symbool van de liefde. De rode roos heeft dus de juiste kleur, rood! Maar ook haar doornen kun je zien als symbool voor het leven en dat niet altijd over rozen gaat. Natuurlijk wordt je partner blij als je met Valentijnsdag met een bos rode rozen voor de deur staat, al zegt 1 rode roos ook al heel veel! Rode rozen zullen deze Valentijnsdag dan ook zeker niet bij ons in het assortiment ontbreken.

Alternatieve bloemen voor Valentijnsdag

Zijn er dan geen andere liefdesbloemen die je kunt geven met Valentijn? Zeker wel, keuze te over zelfs. Laat ik met een paar andere ideeën komen. Als je weet wat de lievelingsbloem van je geliefde is, dan scoor je daar op Valentijnsdag zeker mee. Laat er bij ons een mooi Valentijnsboeket van maken en je weet gelijk dat je thuiskomst niet meer fout kan gaan. Hou er trouwens wel rekening mee dat bepaalde bloemen seizoensgebonden zijn. Dus als bijvoorbeeld de pioenroos of zonnebloemen favoriet zijn van je partner, dan wordt dat wel lastig in deze tijd van het jaar. Maar niet getreurd je kunt dan altijd kiezen om de favoriete kleur van je partner als uitgangspunt te nemen, zo kom je altijd thuis met het meest passende liefdesboeket.

Voor de prille liefde

Mocht je aan het begin van een relatie staan en vind je dat rode rozen nog net iets te overdreven is voor Valentijn? Heb je bovendien nog geen idee wat de lievelingsbloem van je partner is? Kies dan voor een mooi voorjaarsboeket met tulpen. Laten we rode tulpen doen dan heb je gelijk alweer de kleur van de liefde in je boeket zitten ;-). Al kun je natuurlijk ook voor een mooi gemengd boeket kiezen, waarin allemaal mooie voorjaarsbloemen zijn verwerkt. Dat staat mooi symbool voor jullie ontluikende liefde, zo op weg naar het begin van de lente.

Bloemen maken gelukkig

Mocht je juist denken dat bloemen cliché zijn om te geven, dan help ik je even uit die droom. Bloemen maken namelijk gelukkig, want elke keer weer als je de kamer in komt staan daar die bloemen te stralen. Als jij dit gevoel zelf al ervaart, bedenk dan eens wat je partner voelt als die de kamer inkomt. Oké, misschien moet je het volgende met een korreltje zout nemen, maar volgens een Frans opinieonderzoek is de aanwezigheid van bloemen bij sommige vrouwen en mannen libido verhogend. Dus doe er je voordeel mee 😉

Bestel nu je Valentijnsboeket