Planten maken werknemers wetenschappelijk aantoonbaar productiever en blijer

01_planten_imageHet is algemeen bekend dat het werkklimaat ontzettend belangrijk is voor de productiviteit van de werknemers, een recent gepubliceerd onderzoek bevestigd dit nogmaals. Dit onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Exeter, toont aan dat kantoren waar geen foto’s, planten of andere persoonlijke objecten aanwezig het meest demotiverend voor de werknemer.

Dr. Chris Knight van de universiteit van Exeter heeft dit probleem samen met academici van andere universiteiten uit Australië, Groot Brittannië en Nederland 10 jaar lang onderzocht. Uit dit langlopende onderzoek is gebleken dat werknemers meer dan 15% productiever zijn wanneer er planten aanwezig zijn op de werkplekken. Daarnaast zijn werknemers die zich meer verbonden voelen met de werkplek betere en productiever arbeiders.

In het kort komt het er op neer dat wij mensen gewoon niet zonder groen in onze omgeving kunnen, misschien heeft dit toch iets te maken met ons oerinstinct. Maar naast dat groen ons blijer en productiever maakt is het ook vooral mooi. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangsthal van een nieuw kantoorgebouw of de binnentuin van een verzorgingstehuis.

Heel leuk allemaal, maar hoe pak ik dit eigenlijk aan? Neem telefonisch of per mail met Bert Kuiper contact op en hij vertelt u er graag meer over.