Voor in je agenda: tulpen plukken op de Dam in Amsterdam
Het is elk jaar weer een feest: de opening van het tulpenseizoen met de officiële aftrap op de Dam in Amsterdam. Op zaterdag 18 januari 2020 om 13.00 uur is het weer zover, dan wordt de Dam door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. Wauw! Ben jij erbij?
Nationale Tulpendag

Tulpen plukken

Vanaf 13:00uur is de tulpenpluktuin open. Dus, reis af naar Amsterdam, neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen. Je krijgt van de organisatie een biologisch afbreekbaar tasje waarin 20 tulpen passen, zo kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van de Nationale Tulpendag. Naar verwachting is de Dam rond 16.00 helemaal ‘leeg geplukt’, dus wees op tijd.

De boodschap van tulpen

Onstuimige liefde, genegenheid, enthousiasme of puurheid. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen.

Zo geniet je extra lang van je tulpen

Ben je weer thuis met een frisse bos tulpen? Kies een vaas, tulpen zijn niet zo kieskeurig dus elke vaas is prima, en plaats ze erin. Ga bijvoorbeeld voor een echte tulpenvaas en plaats de tulpen in de tuitjes. Of zet de tulpen eens solo in kleine vaasjes verspreid door je huis. Lees vervolgens nog even onze verzorgingstips zodat je extra lang van je tulpen kan genieten. Voelt het stiekem al een beetje als lente in huis?

Heel veel plezier toegewenst op het tulpenfeestje!

Niet naar Amsterdam? Geen punt: wij hebben een ruime keus in prachtige tulpen in onze winkel!