Moederdag

Elk jaar vieren we Moederdag op de tweede zondag in mei, dit jaar valt moederdag op zondag 12 mei.. Deze dag is bij uitstek de dag om je moeder, bonusmoeder, pleegmoeder of oma een keer extra in het zonnetje of nog beter: in de bloemen te zetten. Pak daarom op deze dag even extra uit en laat haar weten hoe blij je met haar bent.

Geslaagde campagne

Geluksmoment op Moederdag

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van Moederdag. Het eerste verhaal wat bekend is gaat al terug naar de 15de eeuw, een dag ter ere van de heilige Maria. Voor Nederland maken we een sprong vooruit en vieren we het sinds 1925. Dit werd gestimuleerd door de Koninklijke maatschappij tuinbouw en plantkunde, tegenwoordig bekend onder Groei en Bloei. De campagne destijds is meer dan geslaagd want nog steeds zijn bloemen het nummer 1 cadeau op Moederdag.

Oke, er kan natuurlijk niets op tegen die mooie macaroniketting of een knutselwerkje. Maar samen met bloemen hebben ze zeker een gedeelde eerste plaats.

Met bloemen op Moederdag scoor je altijd

Naast het knutselwerkje en het ontbijt op bed horen natuurlijk bloemen. Maar welke bloemen moet je nou geven op Moederdag Een mooi gemengd boeket blijft ongekend populair, pak haar lievelingskleur en je scoort altijd. Natuurlijk kun je ook gaan voor haar favoriete bloemen, wij maken daar graag een mooi boeket voor je van. Ook de ‘’lieve’’ boeketjes scoren op deze dag, hier zitten de bloemen mooi compact gemengd met fijne bloemen waardoor het geheel een lieve zoete uitstraling krijgt.

Populaire bloem

De Pioenroos is op deze dag erg populair, vaak zijn de eerste pioenen rond Moederdag verkrijgbaar. Doordat ze kort te verkrijgen zijn is de pioenroos een geliefde bloem om te krijgen. Uit zijn kleine knop tovert hij een prachtig grote bloem te voorschijn. De pioenroos wordt al eeuwenlang gezien als symboliek voor vruchtbaarheid, geluk, welvaart, liefde en een voorspoedig leven. Alles wat jij je moeder toewenst zit in deze bloem.

Liefde, kracht en veerkracht

De andere kant van Moederdag is er ook, voor velen is het ook een beladen dag. Wanneer je moeder ziek is, of als je geen moeder meer hebt, je afscheid hebt moeten nemen van je kind, wanneer de relatie tussen elkaar moeilijk is of je geen moeder hebt mogen worden. Zomaar voorbeelden waarom Moederdag ook een beladen dag kan zijn. Laten we vooral ook omkijken naar elkaar op deze dag, laat ze weten dat je aan ze denkt met hun favoriete bloemen, kaartje of een berichtje.

Moederdag is daarom meer dan een dag op de kalender in mei, het is een viering van liefde, kracht en veerkracht. Al deze eigenschappen hebben vrouwen in zich. Bestel nu je Moederdagboeket