Lees alles over hydrocultuur!

2AEMAHA10  Hydrocultuurplanten staan met de wortels in het water. Hiervoor zijn ze speciaal opgekweekt. Doordat de plant in het water staat kunnen er belangrijke voedingsstoffen op een relatief eenvoudige en nauwkeurige wijze worden toegediend. Het substraat dat gebruikt wordt bij hydrocultuurplanten zijn hydrokorrels. Door dit luchtige substraat kunnen de wortels voldoende zuurstof opnemen uit de lucht. Met behulp van een watermeter kan je de hoeveelheid water die de plant nodig heeft aflezen.

Hydrocultuur is uitermate geschikt voor bedrijven!
Wilt u ook een groene sfeer in uw bedrijf? Neem contact met ons op.
Bel met Bert: 06-42175869

Verzorgen hydrocultuur

2BERERS20Bij hydrocultuur is de methode van water geven voor alle planten vrijwel hetzelfde. Geef de plant water totdat de watermeter op optimaal (OPT) staat. Het kan zijn dat gruis de watermeter blokkeert, tik daarom tegen de watermeter wanneer deze niet naar verwachting reageert. De plant verbruikt de komende dagen het water en het waterpeil zakt tot minimaal (MIN). Wacht 4 dagen wanneer de watermeter op minimaal staat alvorens je opnieuw water geeft. De wortels van de plant hebben vier dagen de tijd nodig om te luchten, anders kan er wortelrot ontstaan. Vervolgens geef je de plant op exact dezelfde manier water totdat hij terug op optimaal staat.

Hydrocultuurvoeding

1DRGJ3S10Een hydrocultuur plant heeft bij elke gietbeurt vloeibare voeding nodig, of eens per half jaar vaste hydrocultuurvoeding. Strooi de vaste voeding op de hydrokorrels en spoel het weg met water. Gebruik hierbij voor een grote plant (<1,50m) 4 eetlepels vaste hydrocultuurvoeding. Bij kleinere planten (<1,50m) voldoen 2 eetlepels.

Veel gestelde vragen

Kan ik hydrocultuur zelf onderhouden?

Hydrocultuur is makkelijker te verzorgen in vergelijking met een gewone grondplant. Daarom is hydrocultuur ook zonder onderhoudscontract en voor de particulier een geschikte investering.

Wat als ik te veel water heb gegeven?

Is de watermeter boven MAX (maximaal) gekomen dan zal het lang duren voordat de wortels weer kunnen luchten. Hier kan de plant aan dood gaan. Sommige watermeters hebben een afneembare bovenkant. Verwijder deze en stop een slangetje tot aan de bodem in de watermeter. Zuig vervolgens het water weg.

Kan een watermeter stuk gaan?

Tik eens tegen de watermeter, soms is dit voldoende om de juiste waarde af te lezen. Het kan ook zijn dat de wortels in de watermeter zijn gegroeid. Verwijder hiervoor de bovenkant van de watermeter en probeer de vlotter los te maken.