DIY: herfstige herfstkrans voor aan de deur

Verwelkom je gasten én de herfst!

Wanneer dagen korter worden, het weer iets grauwer wordt, we onszelf verstoppen in zachte truien en je wéér verrast werd door een regenbui kan je wel een dagelijkse oppepper gebruiken. In de vorm van een warm en huiselijk welkom. Ga dit weekend nog aan de slag met deze prachtige herfstkrans om jouw voordeur mee aan te kleden en verwelkom jezelf, gasten en het seizoen in stijl!

Dit heb je nodig

  • Een ringvorm, wij gebruikten een metalen ring met een diameter van 60 cm
  • Dun ijzerdraad, liefst in een donkergroene kleur
  • Fluweel lint in roestbruine kleur
  • Eucalyptus Parvifolia
  • Eucalyptus Robusta
  • Cotinus Royal Purple

Zo maak je het

Stap 1. Knip van de twee soorten eucalyptus de mooiste stukjes af, circa 20 à 25 centimeter. Begin met een mooi vol takje eucalyptus Parvifola wat je vastmaakt met een stukje dun ijzerdraad aan de ring. Vervolgens een takje Eucalyptus Robusta daar weer deels overlappend tegenaan leggen en vastmaken aan de ring. Zo blijf je herhalen en rondom opbouwen totdat de krans goed vol lijkt. Het doel is om de ringvorm niet meer te zien.

Stap 2. Het donkerrode blad van Cotinus gebruik je als finishing touch en plaats je als puntje op de i daar waar jij dat mooi vindt.

Stap 3. Als laatste stap knoop je de krans aan het fluwelen lint. De mooie strik aan de voorzijde, aan de binnenzijde van de deur zet je het lint vast met een haakje of tape.

Als dat geen prettig thuiskomen is!