BLOEMSIERKUNST HE-AS BESTAAT MET MOEDERDAG VIJFTIG JAAR

HEERENVEEN – Op deze Moederdag 2018 bestaat Bloemsierkunst ‘He-as‘ in Heerenveen op de kop af vijftig jaar. Bert Kuiper en Dini Holtrop, de huidige eigenaren van de ‘boutique garden’, zoals Bert en Dini het familiebedrijf zelf noemen, vieren Moederdag daarom graag met hun klanten.

Bert Kuiper: “Precies vijftig jaar geleden, op Moederdag 1968, opende mijn moeder Elly Algera met mijn vader Henk Kuiper een winkel in bloemsierkunst in Lemmer en noemde die winkel ‘He-as’. Toen ikzelf het bedrijf overnam, zijn we ermee naar Heerenveen verhuisd. De winkel was jarenlang aan de Burgemeester Falkenaweg gevestigd en sinds kort zitten we aan de Marktweg 88 in Oudeschoot. Hier hebben we veel meer ruimte en kunnen we veel beter laten zien wat we in huis hebben.”

Wie deze dagen voor Moederdag aankopen doet bij He-as, kan rekenen op extra aardigheidjes. Zo kan er een moederdagvoucher worden geprint die € 2,50 korting geeft bij een aankoop en wordt er – ook bij een aankoop – op vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei op ijs getrakteerd van PUUR uit Heerenveen.

Hoe ‘He-as’ vijftig jaar geleden ontstond en aan zijn naam komt, vertelt Bert Kuiper in het artikel ‘Het Familiebedrijf’ in Groot Heerenveen Krant 05-2018, die woensdag 16 mei verschijnt.